Konfirmationssange

Hvorfor er det vigtigt med gode festsange til konfirmationen?

De fleste ved, at sange er en stor del af en konfirmation. Det er dog ikke alle, der tænker over, hvor vigtigt, det er, at der er tale om gode sange. Det skyldes dog netop, at der bliver sunget mange sange i løbet af en sådan dag. Skal din sang skille sig ud fra mængden, skal den selvfølgelig være bedre end gennemsnittet.

Derfor er det også vigtigt, at du investerer lidt tid i at få den skrevet. Desuden er det også vigtigt, at du vælger en genkendelig melodi, så du kan få flest muligt til at synge med. Jo flere, der synger med, des større en succes er det selvfølgelig. Derfor bør dette altid være et fokuspunkt, når man skal skrive en festsang.

Folk kan hurtigt ende med at kede sig

En helt anden årsag til, at det er vigtigt, at du skriver en god festsang er, at det let kan blive kedeligt, hvis du skal synge den ene sang efter den anden, uden nogen af dem er noget særligt. Hvis du gerne vil skåne både konfirmand og de øvrige gæster for endnu en kedelig sang, så gør noget ekstra ud af den.

Der er ikke nogen bestemt krav en sådan sang skal leve op til. Det er dog vigtigt, at du sikrer, at der er tale om en sang, som du kan få flest muligt til at synge med på, som også er angivet herover. Det gør du bedst ved at skrive en relativt simpel tekst på baggrund af en velkendt melodi – gerne fra en børnesang e.l.